завжди свіжі новини

Всі новини

Приказка “не обдуриш – не продаси” добре знайома власникам і співробітникам українських супермаркетів

шахрайство в супермаркетах

Не обдуриш – не продаси. Ця приказка знайома власникам і співробітникам магазинів. Як же нас намагаються обдурити в супермаркетах? Кілька корисних порад убережуть ваш гаманець і навіть ваше здоров’я від небажаних покупок.

Відразу хочу попередити, що не в кожному супермаркеті обманюють своїх клієнтів. Хочеться вірити, що є такі магазини, які готові працювати чесно і в рамках закону. Також не кожен пункт цієї статті підійде до супермаркету, де ви робите покупки, або навіть до вашої країни. На певні хитрощі йдуть в супермаркетах Росії, інші хитрощі можуть бути в супермаркетах України.

Я не буду згадувати в даній статті законодавство, тому що в різних країнах воно відрізняється один від одного. Але раджу вам ознайомитися з правами споживача у вашій країні. Це послужить вам непоганим щитом, а іноді і мечем в боротьбі з нечесними продавцями.

Перше правило супермаркетів – уважно читати написи на упаковці. Якщо на упаковку наклеєний стікер, який повністю заклеєний ще одним, швидше за все, вас хочуть обдурити. Звичайно ж, не виключений варіант, що змінилася ціна на продукт, але, можливо, співробітники магазину штучно збільшили термін придатності продукту.

Дуже часто на полицях виявляються вже прострочені товари. Особливо це стосується напівфабрикатів і молочки. Не радив би купувати м’ясну та молочну продукцію, яка має тривалий термін зберігання. Зберегти властивості такого продукту можна тільки при дотриманні всіх умов: потрібно певне приміщення і певна температура зберігання. А де гарантії, що співробітники супермаркетів дотримуються цих правил?

У багатьох супермаркетах є відділ кулінарії. Звичайно є кухня, яка готує різні нарізки, салати і страви. Я думаю, ні для кого не секрет, що для таких заготовок дуже часто використовують продукти, які ось-ось зіпсуються або, ще гірше, термін зберігання яких уже закінчився.

Також велике питання, як готують ці продукти. Чи використовують чисті ножі, чи регулярно миють і протирають столи і обробні дошки. Ці продукти можуть стати джерелом безлічі різних захворювань. Стафілококи, стрептококи, гонококи, кишкові палички. Якщо ви не хочете знайомитися з цими милими створіннями, то вам варто уникати відвідування кулінарного відділу в супермаркеті.

Супермаркети люблять заманювати своїх клієнтів за допомогою акцій. Вони навіть готові витрачати певні кошти на рекламні буклети, які потрапляють у ваші поштові скриньки або прямо в руки біля входу в метро і просто в людних місцях. Огірки на 20% дешевше, три кілограми картоплі за ціною двох, ковбаса в два рази дешевше. Все це, безсумнівно, привертає нашу увагу, і ми йдемо в цей супермаркет, щоб заощадити.

До товарів, що продаються за акції, варто ставитися з великою обережністю. Ще раз уважно читаємо інформацію на упаковках, перевіряємо терміни зберігання, дати виготовлення і зовнішній вигляд продуктів. Якщо на товар наклеєний тільки фабричний стікер, можна трохи розслабитися. Порушення з боку фабрик зустрічаються набагато рідше, ніж з боку власників і співробітників супермаркетів.

Не раджу купувати нарізки ковбас і сирів в супермаркетах. Туди, як і в кулінарію, також дуже часто потрапляють прострочені продукти.

Гарненько огляньте товар. Якщо на курці є заморожені патьоки, швидше за все, вона була розморожена, а потім її заморозили знову. Нічого корисного ця процедура не приносить.

Палки ковбаси, особливо копченої, мають властивість усушки. Тобто за певний час ковбаса просто стає менше. На стікері може бути вказаний допустимий відсоток усушки. Але все одно раджу вам зважити ковбасу знову. Це може заощадити вам кілька гривень.

Дорогі товари розміщують на рівні ваших очей, більш дешеві – нижче або вище. Товари, термін зберігання, яких добігає кінця, розміщені якомога ближче до краю полиці. Свіжі товари розміщують якомога ближче до задньої стінки полиць і холодильників.

Робіть покупки за списком. В супермаркетах не просто так розміщують важливі відділи якнайдалі один від одного. Адже по дорозі від хлібного відділу до молочку вам на очі попадеться ще безліч товарів, які вам не потрібні, але які супермаркети з радістю вам продадуть.

Отримавши чек, постарайтеся згадати ціни, що вказані на цінниках, і порівняти їх з тими, що вказані в чеку. Якщо вони різняться – зверніться до касира. Уважно стежте за кількістю пробитих товарів. Три йогурти легко можуть перетворитися на чотири.

Будьте уважні, слідкуйте за цінниками, стікерами та зовнішнім виглядом товарів. Не беріть зіпсовані, биті і пом’яті продукти. Це може врятувати не тільки ваш гаманець, але й життя.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: