завжди свіжі новини

Всі новини

Прислужник кривавого диктатора портнов, намагається помститися Махніцькому та Баганцю

прислужник портнов

Екс-заступник голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов заявляє, що 17 червня у Палаці правосуддя в Брюсселі (Бельгія) за його заявою відбудеться судове засідання за обвинуваченням колишніх керівників Генеральної прокуратури України Олега Махніцького та Олексія Баганця. Про це він написав на своїй сторінці в мережі.

За його словами, Махніцького та Баганця обвинувачують в шахрайстві і фальсифікації документів.

Судовий пристав органів бельгійської юстиції направив Міністерству юстиції України вимогу про вручення повісток Махніцькому та Баганцю та зобов’язання прибути на судове засідання, зазначив Портнов.

«Кримінальне переслідування вказаних осіб розпочато бельгійськими органами правосуддя з моєї ініціативи у зв’язку з тим, що Олег Махніцький та Олексій Баганець, зловживаючи службовим становищем, своїми підписами скріпили і направили в Раду ЄС сфальсифіковані дані про моє кримінальне переслідування. У зв’язку з тим, що злочин цими особами скоєно на території України та Бельгії, де розташований офіс Євросоюзу, кримінальне переслідування почато в країні, де цей злочин було завершено», – пояснив екс-заступник голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича.

Наразі підтвердження цієї інформації з інших джерел немає. У коментарі Олексій Баганець повідомив, що про позов та вказане судове засідання йому нічого невідомо.

«Портнов повинен приїхати в Україну. І в нас тут розмовляти і з слідчими, і з прокурорами. Я на сьогоднішній день не є державним службовцем, тому йому позиватись до мене немає будь-яких підстав», – зазначив він.

Олег Махніцький заявив, що йому офіційно також жодних повідомлень не надходило.

«Мені офіційно не надходило повідомлень, а про це дізнався з інтернету. Знаючи Портнова, не виключено, що можлива така ситуація. Але я не можу нічого сказати, поки я офіційнонічого не отримував. Щодо підставності – було провадження щодо Портнова. Я вважаю, що ми тоді правильно діяли, ми хотіли забезпечити, щоб наслідки незаконних діянь влади не були втрачені, в тому числі здобутки незаконного їхнього збагачення», – зазначив він.

5 березня 2014 року Євросоюз заморозив на один рік активи 18 колишніх українських високопосадовців, яких підозрюють у незаконному заволодінні державною власністю. Під санкції потрапив також Портнов. Через рік Європейський союз виключив з санкційного списку чотирьох колишніх українських високопосадовців, зокрема і Портнова.

Після цього він заявив, що в суді оскаржує факт введення санкцій.

З лютого до червня 2014 року виконувачем обов’язків Генпрокурора був Олег Махніцький. Його заступником було призначено Олексія Баганця. У березні цього року Баганця звільнили.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: