завжди свіжі новини

Всі новини

Під час обміну валюти невідомий погрожуючи пістолетом відібрав у киянина 10 тисяч доларів

Обмін валюти

Киянин спробувавши заощадити кошти і заробити на різниці курсу, ледь не позбувся всіх своїх грошей.

Чоловік знайшов в інтернеті оголошення про обмін валют. Під час фінансової угоди невідомий погрожуючи пістолетом відібрав у нього 10 тисяч доларів. Вже через кілька годин правоохоронці затримали злочинця і повернули потерпілому заощадження, розповіли в столичному управлінні міліції.

Інцидент стався біля торгового центру серед білого дня. 25-річний потерпілий зателефонував у міліцію о 14.00. Він розповів, що йому необхідно було обміняти іноземну валюту на національну. Проаналізувавши офіційний курс на фінансовому ринку, киян звернувся за допомогою до неофіційних джерел – знайшов в інтернеті привабливе оголошення, подзвонив за вказаним номером і домовився про зустріч.

Близько першої години дня хлопець під’їхав до торгового центру. Через кілька хвилин у його автомобіль сів незнайомець. Під час валютної угоди чоловік повідомив потерпілому, що не вистачає коштів для повного розрахунку. Мовляв, йому необхідно повернутися в свою машину і взяти відсутню суму.

Коли 25-річний киянин почав перераховувати гроші, звернув увагу, що на купюрах напис “сувенір”. Хлопець, природно, обурився. Незнайомець дістав пістолет. Погрожуючи зброєю, відібрав гроші, сів у свій автомобіль і поїхав у невідомому напрямку.

Через годину оперативні співробітники карного розшуку Шевченківського та Головного управлінь міліції Києва встановили особу злочинця і місце його проживання. Киянин, 1975 року народження, у минулому був неодноразово судимий за майнові злочини.

Всім нарядам і постам ДАІ було передане орієнтування на розшукуваний автомобіль – марка, колір і державні номерні знаки. На трасі Київ-Одеса, в 15 кілометрах від столиці, співробітники затримали розбійника. Зловмисник саме прямував до Одеси, де планував пожити деякий час, щоб “зачаїтися” і уникнути покарання.

При огляді салону автомобіля працівники міліції вилучили предмет, схожий на пістолет, паперові купюри з написом “сувенір”, 10 тисяч доларів і електрошокер.

Слідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві проводиться досудове розслідування за статтею 187 ККУ (розбій). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8-ми до 15-ти років з конфіскацією майна.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

             

залишити коментар: