завжди свіжі новини

Всі новини

У російсько-українській війні немає невійськового вирішення, вважає колишній радник путіна Андрій Ілларіонов

Ілларіонов

У російсько-українській війні немає невійськового вирішення, заявив у суботу колишній радник президента Володимира Путіна Андрій Ілларіонов у своєму виступі на панельній дискусії проходить в Таллінні конференції пам’яті Леннарта Мері.

Ілларіонов заявив, що Путін прийняв остаточне рішення почати гібридну війну з Україною в липні 2013 року. «На те, щоб підготувати війну проти Грузії, у Путіна пішло 9 років, щоб підготувати війну проти України – 10 – 11 років – залежно від того, дату якої війни брати за початкову дату: дату гібридної війни або дату конвенційної війни», – повідомив старший науковий співробітник Центру з глобальної свободи і процвітання Інституту Катона, лібертаріанського дослідної установи, офіс якого розташований у Вашингтоні (США) Ілларіонов. За його словами рішення президента Джорджа У. Буш 11 серпня 2008 у напрямку американських військ в сторону театру військових дій російсько-грузинської війни, сприяли її зупинці.

«На відміну від Джорджа Буша Барак Обама виключив використання американських збройних сил 27-28 лютого 2014 року, в дні, коли Росія почала захоплення Криму. Тим самим Обама дав зелене світло Путіну щодо продовження агресії, здійсненню окупації і анексії Криму», – сказав Ілларіонов.

За словами Ілларіонова, Путін прагне відновити систему міжнародних відносин, створену ув’язненими в Ялті і Потсдамі в 1945 році угодами. В даний час Ялтинсько-Потсдамська система міжнародних відносин не зруйнована, а лише пошкоджена. За словами Ілларіонова, світогляд Путіна характеризує його бажання бути на рівних з США і одночасно ігнорувати суверенітет малих держав.

«Якщо США роблять що-небудь, Путін вважає, що у нього тут же виникає право робити те ж саме. Якщо США бомблять Афганістан, то у Росії з’являється право бомбити Грузію. Якщо Захід визнає незалежність Косово, то у Росії виникає право визнати незалежність Абхазії та Південної Осетії», – охарактеризував Ілларіонов світогляд Путіна.

«Путін розділяє західний світ на дві частини: англосаксонські держави, північні країни, так звані прифронтові держави (Балтія, Польща), що є ворогами, яких слід перемогти, з одного боку, і країни континентальної Європи з Німеччиною в якості лідера, з якими можна домогтися компромісу і які можуть навіть стати союзниками Путіна», – сказав Ілларіонов.

Немає іншого лідера, який би настільки вміло використовував стільки різноманітних інструментів зовнішньої політики: політичних, дипломатичних, фінансових, економічних, енергетичних, торговельних, корупційних, ідеологічних, інформаційних, дезинформаційних, підривних, іредентистських, військових, терористичних та інших, сказав Ілларіонов. «Стратегія і тактика Путіна виявилися успішними. Ні про Крим, ні про Абхазію і Південну Осетію Захід більше не говорить».

«Путін запропонував Обамі Великий гешефт. І терпляче чекає від нього відповіді. При цьому підвищуючи ставки, готуючи новий великий наступ», – сказав Ілларіонов.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: