завжди свіжі новини

Всі новини

Ціни на газ, на електроенергію, на тепло з 15 до 30% підвищили для українців необґрунтовано

Тарифи на комунальні послуги

Тарифи на комунальні послуги для населення завищені. Такий попередній висновок робочої групи народних депутатів, яка вивчала – чи виправдано подорожчання комуналки в Україні.

Народні депутати стверджують – ціни і на газ, і на електроенергію, і на тепло з 15 до 30% підвищили необґрунтовано.

Як тільки вони зберуть весь пакет документів на підтвердження – попросять Верховну Раду звернутися до регулятора з вимогою перерахувати тарифи. І в Генпрокуратуру, щоб там почали розслідування.

“Є необхідність перегляду тарифів з метою забезпечення їх обгрунтованим визначенням. Ми бачимо величезний обсяг та обсяг інформації, який надійшов до комітету, які необхідно доопрацювати. Я направила листа голові Верховної Ради за запитом про відстрочення терміну надання пропозицій нашою робочою групою до 14 травня”, – сказала Альона Бабак, голова робочої групи ВР з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів на комунальні послуги.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні різко підвищилися тарифи на комунальні послуги для населення. Зокрема злетіли тарифи на газ, опалення та гарячу воду (компенсації для споживачів з газовими водонагрівачами скасовуються).

Також подорожчала і електроенергія. 1 квітня пройшло перше з п’яти запланованих підвищень тарифів на “світло”, у тому числі зникнуть компенсації для домогосподарств, обладнаних електроплитами.

З 1 травня подорожчала і холодна вода.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: