завжди свіжі новини

Всі новини

Яценюк і Порошенко не продають власний бізнес “бо дешево”, зате влаштовують велику прихватизацію

прихватизація

Фонд держмайна і Мінекономрозвитку підготували список держоб’єктів, які Кабмін хоче продати вже в 2015 році.

Джерело в Кабміні підтвердило, що цей список – останній, розглянутий в кінці квітня, але відправлений на доопрацювання. Що не влаштувало міністрів, поки невідомо, але, за словами джерела, основні об’єкти в списку збережуться.

У списку – більше 340 об’єктів, вже дозволених до приватизації, в основному – частини облгазів і обленерго, окремі підрозділи держшахт, працюючі й непрацюючі цукрозаводи, агрофірми, галузеві НДІ і т. і.

З дорогих об’єктів – “Сумихімпром” і Одеський припортовий завод з унікальним аміакопроводом. Є й допсписок: у ньому 44 об’єкти, які Кабмін теж хотів би продати, але які для цього потрібно виключити зі списку підприємств, заборонених до приватизації спеціальним законом.

Головні “ласі шматки” – всі 13 морпортів країни, від найбільших – Іллічівського і Маріупольського – до мілководного Скадовського. Причому продати хочуть навіть спецморпорт “Октябрьск”, в якому частково базуються військові кораблі ВСУ, а також Дунайське пароплавство, три гранітних кар’єра і держбудкорпорації “Укрбуд”. За оцінками експертів, за всі наявні в списку об’єкти можна виручити до 20 мільярдів доларів.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: