завжди свіжі новини

Всі новини

Німецький суд задовольнив клопотання прокуратури про арешт Бориса Тимонькіна

арешт Бориса Тимонькіна

Вищий земельний суд федеральної землі Бранденбург у п’ятницю, 26 червня, задовольнив клопотання прокуратури про екстрадиційний арешт Бориса Тимонькіна.

«Суд обґрунтував своє рішення підвищеною небезпекою втечі підозрюваного. Таким чином Тимонькін не вийде під заставу і залишиться у в’язниці міста Коттбуса, куди він був поміщений після затримання 14 червня в аеропорту Берлін Шенефельд», – повідомляє у мережі голова Української міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей.

За даними ПравдаUA, у рішенні суду зазначено, що злочинні дії, які інкримінуються підозрюваному в Україні, підпадають і під дію німецького Кримінального кодексу. Це головна передумова для початку процедури екстрадиції. Чи буде Тимонькіна видано Україні, вирішить також суд, коли з Києва надійдуть усі необхідні документи. Це може зайняти не один місяць.

Відомий український банкір Борис Тимонькін був затриманий у Німеччині 14 червня. Генеральна прокуратура 16 червня повідомила, що готує документи про екстрадицію затриманого в Німеччині фінансиста.

«Компетентними органами Федеративної Республіки Німеччина затримано Тимонькіна, який підозрюється у тому, що він упродовж 2009–2014 років у складі злочинної організації, створеної Сергієм Курченком, заволодів державним майном в особливо великих розмірах, а також у легалізації незаконно здобутого майна, ухиленні від сплати податків та інших злочинах», – зазначали тоді в Генпрокуратурі.

Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук заступника голови наглядової ради «Східно-європейської паливно-енергетичної компанії» Бориса Тимонькіна у червні 2014 року. Ця компанія належала Сергію Курченку, який також перебуває в розшуку.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: