завжди свіжі новини

Всі новини

Столтенберг запевнив, що НАТО хоче допомогти Україні в реформуванні армії

Столтенберг запевнив, що НАТО хоче допомогти Україні

Столтенберг запевнив, що НАТО хоче допомогти Україні в реформуванні збройних сил.

Генсек НАТО Йєнс Столтенберг заявляє про загрозу відновлення важких боїв в Україні і закликає всі сторони повністю виконувати мінські угоди.

“Порушення режиму припинення вогню зберігається, і ще існує ризик відновлення важких боїв. Росія продовжує підтримувати сепаратистів, надаючи навчання, зброю і солдатів. Велика кількість її військ дислокується на кордоні з Україною”, – сказав він, відкриваючи засідання комісії Україна-НАТО.

У зв’язку з цим генсек НАТО знову висловив упевненість в тому, що найкращий шанс для світу – повне виконання мінських домовленостей. “Я закликаю всі сторони це зробити. Росія в цьому відношенні несе особливу відповідальність”, – наголосив він.

Крім того, Столтенберг вкотре запевнив у прихильності Альянсу суверенітету і територіальної цілісності України. “Ми не визнаємо і не будемо визнавати незаконну і нелегальну анексію Криму Росією. Ми хочемо бачити сильну, незалежну і процвітаючу Україну”, – заявив він.

Раніше генсек НАТО неодноразово заявляв про присутність російських військ на сході України.

У свою чергу, у Пентагоні заявили, що на сході України перебувають 12 тисяч російських солдатів. У Мінобороні Росії на цю заяву відповіли, що таку велику кількість військових “сніжком не присипеш”.

Росія офіційно не визнає своєї участі в конфлікті на території Донецької та Луганської областей, а також продовжує заперечувати поставки зброї сепаратистам Донбасу.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: