завжди свіжі новини

Всі новини

Україна припиняє закуповувати газ у Газпрому, поки не отримає вигідну ціну

Україна припиняє закупку путінського газу

Україна не згодна з російськими умовами, вимагає знизити ціну і підписати договір до квітня 2016 року.

Україна наполягає на підписанні угоди щодо газу на весь опалювальний сезон і не згодна на знижку на квартал, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

Він наголосив, що ціна на газ в $247,18 не влаштовує Україну, і що вартість повинна бути сформована відповідно до зимового пакету.

Демчишин зауважив, що Київ вважає справедливою ціну на російський газ у розмірі трохи більш як $200 за 1 тис. кубометрів.

За словами міністра, Україна не бачить технологічної необхідності у закачуванні газу в обсязі 19 млрд кубометрів, як того вимагає російська сторона.

Також повідомляється, що протокол тристоронньої зустрічі щодо газу поки не підписаний. Крім того, Демчишин заявив, що Україна не планує закуповувати газ у Газпрому, поки не домовиться про ціну. Тим часом, як зазначив міністр, газ буде імпортуватися з інших джерел.

У свою чергу, міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що Україна повинна закачати в сховища ще сім млрд кубометрів газу.

За словами міністра, знижка на газ для України не підлягає коригуванню. Він також наголосив, що необхідності в тристоронньому протоколі щодо газу немає.

Також стало відомо, що наступні переговори щодо газу відбудуться у вересні. Водночас, в Нафтогазі заявили, що з 1 липня призупиняють закупівлю газу у Газпрому. Про це повідомляє прес-служба компанії.

“У зв’язку з тим, що 30 червня 2015 року закінчується термін дії додаткової угоди між НАК “Нафтогаз України” і ВАТ “Газпром”, а умови подальшої поставки російського газу в Україну не були узгоджені сьогодні під час тристоронніх переговорів у Відні, “Нафтогаз” припиняє закупівлю газу в російської компанії”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що транзит російського газу до Європи продовжиться згідно з умовами контракту.

Як повідомлялося, сьогодні у Відні (Австрія) відбулися газові переговори України з Росією за участю Єврокомісії. Як розповіли журналістам представники української делегації, переговори закінчилися безрезультатно з усіх питань. Зазначимо, в Росії раніше заявили, що нададуть Україні 40 доларів знижки на газ замість ста. Крім того, в РФ зазначили, що не мають наміру обговорювати умови знижки.

У свою чергу, в Україні зазначили, що не згодні з наданою знижкою на газ.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: