завжди свіжі новини

Всі новини

Коломойський знову відмовляється виплачувати українцям 1,8 мільярда гривень дивідендів

коломойський

Підконтрольний Ігорю Коломойському менеджмент “Укрнафти” відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів.

Про це на своїй сторінці в мережі написав виконавчий директор “Нафтогазу” Андрій Пасішник. “ПАТ “Укрнафта” отримало позовну заяву НАК “Нафтогаз України” з вимогою зобов’язати “Укрнафту” перерахувати дивіденди, нараховані на належні компанії акції у статутному фонді відповідача по 2011-2013 роки, в сумі 1,779 млрд гривень до держбюджету”, – йдеться у відгуку “Укрнафти” на позовну заяву “Нафтогазу”.

“Відповідач не згоден з висунутим компанією позовом, вважає, що права позивача ним не порушувалися, а тому існують достатні підстави для відмови в задоволенні позову”, – йдеться в документі.

В “Укрнафті” пояснили небажання платити дивіденди тим, що “Нафтогаз” заподіяв шкоду “Укрнафті” на суму 2,666 млрд гривень.

Як відомо, наглядова рада ПАТ “Укрнафта” призначила збори акціонерів на 22 липня і затвердила порядок денний, який включає зміну голови і одного з членів правління компанії.

Раніше повідомлялося, що “Укрнафта” відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів за три останні роки, посилаючись на те, що “Нафтогаз” забрав у неї газу на 2,6 мільярда гривень. У “Нафтогазі” вважають цю аргументацію незаконною.

Як раніше повідомлялося,підприємство “Нафтогаз України” має повернути 2 млрд кубометрів газу своєї дочірньої компанії “Укрнафта” для можливості сплатити борг, заявив глава правління “Укрнафти” Пітер Ванхеке.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: