завжди свіжі новини

Всі новини

Мітинги у Вірменії, ситуація на Донбасі і канадська допомога Україні

Мітинги у Вірменії, ситуація на Донбасі і канадська допомога Україні

Мітинги у Вірменії, ситуація на Донбасі і канадська допомога Україні – у дайджесті іноземної преси.

Російські націоналісти запевняють, що уряди західних країн докладають закулісних зусиль для провокування революції в промосковській Вірменії. Хоча спочатку демонстранти в Єревані протестували проти підвищення на 16% тарифів на електроенергію.

Леонід Слуцький, голова комітету Держдуми з євразійської інтеграції, заявив: “Лідери опозиції покликали людей на вулиці. І на жаль, очевидно, що можна побачити слід, який веде до іноземних інструкторів”.

Прокремлівський аналітик Сергій Марков зауважив: “Ймовірно, там багато бойовиків з України і це керується з конкретної зовнішньої штаб-квартири. Тепер головне завдання організаторів – викликати кровопролиття”.

Однак самі демонстранти стверджують, що протестують всього лише проти економічної кризи. “Ніхто нас не контролює ні із Заходу, ні зі Сходу, – говорить Егія Нерсесян, фотограф і організатор протестів. – Ми самі про себе подбаємо”. Судячи з усього, демонстранти не мають наміру відступати.

Колишній лідер донецьких сепаратистів Олександр Бородай, котрий зберіг вплив на командирів після від’їзду з Донбасу влітку минулого року, каже, що нове загострення на сході України може призвести до великої війни за участю Росії. Москвич Бородай, котрий працював політичним консультантом до того, як став за кермо сепаратистського руху, допускає, що у разі наступу українських військ на бунтівні райони Москва може відкрито втрутитись у конфлікт, навіть попри загрозу посилення санкцій Заходом.

“Мінських домовленостей-2 не дотримуватимуться, так само як і Мінської угоди-1, і, зрештою, українська армія піде у наступ. Це досить вірогідний плин розвитку подій. Я не впевнений, що це скінчиться великою війною, оскільки Росія не зможе нескінченно терпіти цю язву на своїх кордонах”, – стверджує Бородай.

На думку Бородая, конфлікт не може довго перебувати в напівзамороженому виді. Він вважає, що зібране неподалік кордонів самопроголошених республік багатотисячне українське військо готує масштабну операцію.

“Я припускаю, що у Росії може урватись терпець”, – відповів він на запитання, чи долучиться Росія до військового конфлікту з Україною.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков залишив слова Бородая поза увагою.

Спікер Адміністрації Президента України з питань військової операції на сході, сказав, що Україна виконує мінські угоди. Андрій Лисенко назвав висловлювання Бородая про підготовку Україною наступу брехнею і провокацією і звинуватив сепаратистів у тому, що вони стягують сили до лінії розмежування і першими відкривають вогонь.

Днями міністр оборони Канади Джейсон Кенні натякнув на те, наскільки його країна була близькою до поставок смертоносних засобів ведення війни до України. Міністр сказав, що недавно розпорядився провести інвентаризацію з метою з’ясувати, яку зброю Канада могла б надати українській армії, коли б захотіла. Як виявилося, такої зброї мало.

Донині за офіційну причину, через яку Канада утримується від поставок зброї Києву, називали побоювання щодо того, що такий крок може підбурити конфлікт на сході України. Кенні розповів про те, що є й інша перешкода: у канадської армії немає належного озброєння, яким вона могла б поділитися.

“У нас на складах не лежать без діла якісь надлишки військового спорядження, які ми могли б відправити на Україну, – сказав міністр після засідання комісії НАТО – Україна у Брюсселі. – Власне, я доручив нашій армії провести інвентаризацію техніки, яку можна було б відправити, – просто, щоб ми були готові до хоч якого перебігу подій. Було зроблено висновок, що у нас просто немає придатної, працюючої техніки, яку ми могли б відправити.”

Неназваний чиновник міністерства оборони повідомив про те, що інвентаризацію озброєння, яке “планували списати чи зараз ним користуються, але за графіком мають списати найближчим часом”, провели ще в лютому-березні цього року.

Озброєння, яке могла б надати Канада, здебільшого несумісне з технікою радянського зразка, яка є в українській армії. За словами Кенні, якщо Канада й вирішить допомогти, то доведеться спеціально закуповувати озброєння, яке було б сумісним з українським.

“По суті, це зробили б ми через один з наших партнерських фондів – допомогли б забезпечити їх технікою, – сказав міністр. – Але на цей час ми вирішили цього не робити”.

Зараз Канада, як і більшість країн НАТО, допомагає Україні лише несмертоносними засобами ведення війни: формою, окулярами нічного бачення тощо, а також надає супутникові знімки.

Цього літа 200 канадських військових інструкторів на базі на Західній Україні розпочнуть допомагати у підготовці призовників до боїв на Східній Україні.

Як стверджує Wikileaks, Агентство національної безпеки США шпигувало за 3 президентами Французької Республіки (Шираком, Саркозі і Олландом) з 2006 до 2012 рр.

Так, що ж стало відомим? З першого документа випливає, що практично відразу після обрання Франсуа Олланд з’ясував, що Ангела Меркель проти поступок щодо Греції, і захотів зорганізувати таємну зустрічь щодо цього питання зі своїми власними міністрами. Крім того, президент захотів, не привертаючи зайвої уваги, поспілкуватись з парламентарями з німецької опозиції, щоб уникнути дипломатичних проблем з канцлером.

У другому документі зазначається таке: “Президент Франції Саркозі має намір обговорити низку чутливих питань з президентом США на зустрічі 2 лідерів у Вашингтоні 31 березня”. В американців з’явився час на підготовку.

Усі ці викриття просто смішні. Wikileaks перетворюється на збіговисько дурнів: чому в організації не можуть зрозуміти нікчемності оприлюдненої ними інформації? Навіть щодо шпигунства американських спецслужб за дружніми країнами.

Американці, англійці і французи постійно шпигували одні за одними після Другої світової війни. У 2013 році ми дізнались про те, що АНБ прослуховувало мобільний телефон Ангели Меркель. Гнів! Обурення! Виклик американського посла до Берліна! Як пише Der Spiegel, американці прослуховують 500 млн розмов німців на місяць! Нарешті, у квітні стало відомим те, що німці шпигували за французами (політиками, високопосадовцями і очільниками підприємств) за вказівки від американців!

Вивчення величезної добірки переданих Едвардом Сноуденом ЗМІ відомостей свідчить про те, що шпигунство АНБ та інших західних спецслужб здебільшого спрямовано на дружні країни, а не на Росію, Китай чи Північну Корею.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: