завжди свіжі новини

Всі новини

Cуд зобов’язав знести незаконну двоповерхову надбудову над будівлею Будинку профспілок

будинок профспілок

Cуд зобов’язав Федерацію профспілок знести незаконну двоповерхову надбудову над будівлею Будинку профспілок на вулиці Хрещатик у Києві. Про це на своїй сторінці в мережі повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Павло Рябікін.

«Важлива новина – суд першої інстанції ухвалив рішення про знесення незаконної надбудови над Будинком профспілок. І я впевнений, що це не остання наша перемога», – написав він.

Також суд задовольнив позов Київміськадміністрації про знесення незаконно надбудованих поверхів за адресою Музейний провулок 2-А.

Раніше журналісти з’ясували, що Київська рада профспілок знесе незаконно надбудовані два поверхи над Будинком профспілок на майдані Незалежності в обмін на землю на Хрещатику. Це випливає з меморандуму, підписаного головою Київської міської ради профспілок Валентином Мельником і київським міським головою Віталієм Кличком.

У меморандумі йдеться про те, що Київська міська рада профспілок зобов’язується врегулювати судовий спір з Київрадою і розібрати зайві незаконно надбудовані поверхи над Будівлею профспілок. Київрада, в свою чергу, «розгляне можливість збільшення площі зі збереженням існуючої висоти будівлі».

Тобто, з меморандуму випливає, що в обмін на занесення забудови місто виділить землю забудовнику і забезпечить ще низку привілеїв для підрядника. Зокрема, за меморандумом, міська влада зобов’язується сприяти розвитку спорту у місті – відводити земельні ділянки під спортивні бази.

Незаконні поверхи над Будинком профспілок на майдані Незалежності на замовлення Київської міської ради профспілок добудувала компанія «Буд Жил-Пром». Це фірма з орбіти голови Федерації греко-римської боротьби Києва, а в минулому – фігуранта кримінальних хронік столиці – Івана Балабана. Тож, імовірно, стаття меморандуму про відведення землі під спортивні бази стосується саме його Федерації, зазначають журналісти. А зведення двох зайвих поверхів над Будинком профспілок могло бути підготовкою до захоплення землі на Хрещатику, додають журналісти.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ads here!

залишити коментар: