завжди свіжі новини

Всі новини

Міністерство фінансів України розробило законопроект для реструктуризації іпотечних боргів

реструктуризація іпотеки

Міністерство фінансів України розробило законопроект, яким пропонується реструктуризувати борги по іпотеці, що виникли в результаті девальвації гривні. Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько на засіданні уряду.

“Ми переконані, що валютні кредити потрібно реструктуризувати малозабезпеченим громадянам, не спекулянтам, а тим українцям, що взяли [кредити] на придбання власного житла і які через неможливість оплатити кредит, можуть залишитися без єдиного житла”, – сказала міністр фінансів.

За словами Яресько, загальна сума боргів такої реструктуризації становить близько 20 млрд грн, що близько 40% від загального портфеля валютної іпотеки фізичних осіб.

Кількість сімей, що матиме право на реструктуризацію валютних іпотечних кредитів – приблизно 37 тис.

Нагадаємо, Верховна Рада готує новий законопроект, який спрямований на конвертацію валютних роздрібних кредитів у гривню. “Позичальникам, у яких кредит був узятий на єдине житло, пробачать 25% позики, тим, у кого це житло соціальне – 50%. Учасникам бойових дій та інвалідам будуть списувати по 80%, а загиблим учасникам бойових дій – 100%”, – розповів заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Руслан Демчак.

Раніше глава парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка пообіцяв валютним позичальникам прогрес у питанні з’ясування долі законопроекту №1558-1.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: