завжди свіжі новини

Всі новини

В Україні за 2015 рік житлова нерухомість подешевшала на 14,8%

neruhomist-deshevshae

За останній рік найбільше зростання цін на житло в світі було зафіксовано в Туреччині. Такого висновку дійшло міжнародне агентство нерухомості KF в своєму щоквартальному звіті Global House Price Index.

У підсумковий рейтинг потрапили 55 країн і регіонів. З третього кварталу 2014 року по третій квартал 2015-го вартість турецького житла збільшилася на 18,9%.

Протягом останніх місяців у Global House Price Index стабільно лідирував Гонконг. У третьому кварталі 2015 року місто опустилося на другу сходинку через уповільнення темпів подорожчання нерухомості — в останні три місяці житло в цьому регіоні додало в ціні всього 1,9%. У число лідерів потрапили Нова Зеландія та Австралія, які зайняли третє і шосте місця відповідно. За даними KF, з початку фінансової кризи житлова нерухомість у цих країнах подорожчала на 43% і 48%.

Серед європейських ринків житла найкращу динаміку показує Скандинавія: в середньому по регіону зростання цін склало 7,8%. Найбільше зростання в Євросоюзі зафіксовано у Швеції — тут житло подорожчало на 11,1%-за “історично сформованого дефіциту пропозиції”, підрахували в KF. Вперше в десятку потрапив Казахстан.

З 55 країн рейтингу зростання цін на житло в національній валюті продемонстрували 45 держав. Порівняно з другим кварталом 2015 року число країн з позитивною динамікою збільшилася на 7%. В цілому світові ціни на житло зросли на 2,7%. На останньому місці залишилася Україна — за рік житлова нерухомість в цій країні подешевшала на 14,8%.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: