завжди свіжі новини

Всі новини

У Джанкойському районі окупованого Криму відбуваються масові обшуки кримських татар

kryimski-tatary

У Джанкойському районі Криму відбуваються обшуки в кількох кримськотатарських родинах. Про це повідомив координатор комітету із захисту прав кримськотатарського народу, член Меджлісу Ескендер Барієв.

«У Джанкойському районі масові обшуки. У Медведівці Джанкойського району вже понад півтори години проводяться масові обшуки у кримськотатарських сім’ях. Подробиці пізніше», – написав він на свої сторінці в мережі.

Перший заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелял підтвердив у коментарі інформацію про масові обшуки в Джанкойському районі. За його словами, причини обшуків невідомі, наразі уточнюється інформація про події.

29 січня в Ленінському районі півострова також відбулися обшуки в кількох сім’ях кримських татар.

Офіційної інформації російської влади Криму або місцевих правоохоронців з приводу обшуків немає.

28 січня в Сімферополі відбувся обшук в приміщенні Ісламського культурного центру, силовики «випадково знайшли» заборонену літературу. Прес-служба російської прокуратури Криму повідомила, що перевірка правоохоронцями проводилася після заяв відвідувачів, у тому числі – парафіян про можливе здійснення цією організацією «деструктивної діяльності та поширення екстремістських матеріалів».

У Меджлісі кримських татар, а також у правозахисних організаціях не раз заявляли про те, що після анексії Криму Росією в 2014 році на півострові здійснюються репресії щодо кримських татар, проте російська влада Криму заперечує це.

На минулому тижні Крим відвідала делегація Ради Європи на чолі зі швейцарським дипломатом, послом Жераром Штудманом. Вони провели низку ділових та ознайомчих зустрічей з російською владою півострова, представниками місцевої прокуратури, ув’язненими, представниками кримськотатарського народу, проросійськими і проукраїнськими активістами півострова.

За підсумками свого візиту до Криму, європейські дипломати складуть незалежний звіт, де представлять своє бачення ситуації з правами людини на півострові. Доповідь буде представлена на розгляд генерального секретаря Ради Європи наприкінці лютого – початку березня.

Росія анексувала український Крим на початку року 2014 року.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: