завжди свіжі новини

Всі новини

Дослідники з Саутгемптонського університету розробили бездротовий електронний рукав

insult-erukav

Дослідники з Саутгемптонського університету розробили бездротовий електронний рукав.

Для боротьби з наслідками інсульту і відновлення пацієнтів існує безліч сучасних засобів і технологій, включаючи спеціальні екзоскелети і наночастинки, які знищують тромби.

Дослідники з Саутгемптонського університету і Імперського коледжу Лондона розробили бездротовий електронний рукав, який збирає інформацію про те, як реагують м’язи пацієнта на домашню терапію. Пристрій отримав назву M-Mark і оснащений надчуттєвими мікрофонами, які “слухають”, як скорочуються м’язи. Крім цього, в рукаві є триосьовий акселерометр, гіроскоп і магнітометр.

На підставі аналізу отриманих даних у мобільному додатку-компаньйоні пацієнт зможе відстежувати, як проходить його реабілітація і допомагає терапія. Також програма буде стежити, щоб користувач правильно виконував всі вправи й дотримувався інструкцій. Вся ця інформація буде віддалено доступна лікарю, тому він зможе стежити за прогресом реабілітації та вносити зміни в терапію.

Керівник проекту Джейн Барридж каже, що M-Mark і супутній додаток можуть скоротити час терапії до 45 хвилин на день і зменшити необхідну кількість відвідувань терапевта.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: