завжди свіжі новини

Всі новини

ЄС вважає, що Україна не виконала всі зобов’язання для скасування візового режиму

ua-eu-visa

Євросоюз вважає, що Україна не виконала всі законодавчі зобов’язання для скасування візового режиму. Про це на сторінці в мережі повідомив народний депутат БПП Сергій Лещенко за підсумками зустрічі з “високопоставленими представниками дипломатичного корпусу ЄС”.

“Україна виконала три з п’яти вимог для переходу до схвалення відповідного рішення. ЄС зараховує схвалення поправок до трьох законів, ухвалених минулого тижня. При цьому ЄС не зараховує закон про декларування, відповідно до якого кримінальна відповідальність вводиться лише з 2017 року. Також ЄС чекає формування Національного агентства протидії корупції (НАПК)”, – написав Лещенко.

Якщо Україна хоче скасування віз влітку 2016 року, в найближчі тижні слід виправити закон про декларування і повернути кримінальну відповідальність за брехню в декларації, крім того, дообрати трьох членів НАПК, зазначив нардеп.

За словами Лещенка, Україна зараз очікує скасування віз в одному пакеті з Грузією. “Кілька тижнів тому, президент Єврокомісії Юнкер пообіцяв прем’єр-міністру Грузії, якщо Україна не виконає всі додаткові вимоги, україно-грузинський пакет буде розірваний. Після цього Україна може потрапити в пакет до Туреччини, а це загальмує процес скасування віз на багато місяців”, – написав Лещенко.

Раніше про те, що відстрочка електронного декларування може вплинути на надання ЄС безвізового режиму для України, заявив глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: