завжди свіжі новини

Всі новини

У Дніпропетровську активно продають громадянство України сирійцям і іншим біженцям

fiktyvni-shluby

У Дніпропетровську активно продають громадянство України сирійцям і іншим біженцям.

У Дніпропетровську викрили злочинне угруповання, яке за допомогою підроблених документів допомагало іноземцям легалізуватися на території України. Жительки Дніпропетровська укладали шлюб з громадянами Сирії, надаючи в загсі неправдиві довідки про вагітність. Журналісти дізналися, якою є ситуація з нелегальними мігрантами в місті.

В обласній міграційній службі розповідають, що нелегалів ловлять досить регулярно. “З листопада 2015 року та до теперішнього часу управлінням по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, виявлено сім адміністративних порушень, які стосуються перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства”, – кажуть у відомстві.

А в прес-службі поліції зазначають, що у них відкрито три кримінальні провадження, пов’язаних з використанням підроблених документів для легалізації іноземців – всі вони підлягають депортації з України. Там же згадують про випадок з громадянкою Гвінеї, яка приїхала в нашу країну по туристичній візі в 2014-му, а коли віза закінчилася, вона спробувала придбати підроблені документи, щоб залишитися в місті. Виявити зловмисницю змогли тільки в кінці минулого року.

В інтернеті чимало оголошень з пропозицією укласти фіктивний шлюб. Додамо, що отримати громадянство нашої країни, одружившись з українкою, можна всього за два роки. За одним з таких номерів нам відповіла дівчина, що представилася Юлією. “Якщо шлюб потрібен для росіян або громадян ближнього зарубіжжя, то це коштує $ 500 на місяць плюс всі витрати. Якщо шлюб потрібен для європейців, ціна – $ 1500 євро на місяць”, – озвучила суми дівчина. Вона зазначила, що вже має дитину і обіцяє не заводити більше дітей у фіктивному шлюбі, щоб потім у “чоловіка” не було юридичних нюансів.

Така відкритість дніпропетровчанки легко пояснюється. “У нашій країні не передбачено ні кримінальної, ні адміністративної відповідальності за фіктивний шлюб. Якщо у подружжя виникають розбіжності, то можна визнати шлюб недійсним і стягнути матеріальну шкоду, – пояснює адвокат В’ячеслав Гончаров. – А ось якщо для фіктивного шлюбу підробляються документи, наприклад, довідка про вагітність, то це вже карається. За це можна отримати до п’яти років в’язниці”.

Співробітниця загсу Бабушкінського району Наталя Калмикова розповіла, що у них були випадки, коли підозрілим парам доводилося відмовляти в розпису. “Людині з досвідом це дуже добре видно, – розповідає Калмикова. – Наприклад, коли приходять студент-іноземець і немолода жінка, у якої за плечима кілька розлучень. Вони навіть в черзі стоять в різних кінцях коридору і не спілкуються один з одним”.

Про проблеми, що виникають з іноземними студентами говорять і в міграційній службі. “У місті більше десятка вузів, які беруть більше трьох тисяч іноземних студентів. За місяць міграційна поліція може повернути на батьківщину до сорока чоловік за неналежну поведінку”, – відзначають в прес-службі відомства. Також в службі відзначають, що зараз в Дніпропетровськ приїжджає багато іноземців з окупованих територій України, а перевірити у них справжність документів, які дозволяють проживання в Україні, часто просто неможливо.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: