завжди свіжі новини

Всі новини

Верховна Рада підтримала скасування оподаткування благодійної діяльності церков

podatky-cerkva

Верховна Рада підтримала внесення змін до Податкового кодексу, що передбачають скасування оподаткування благодійної діяльності церков.

За законопроект №5050 у четвер, 6 жовтня, проголосував 281 депутат. Згідно з проектом закону, стаття 133 доповнює Податковий кодекс положенням про те, що прибуток релігійних організацій використовується не тільки для статутної діяльності, але і для благодійності. Крім того, депутати схвалили продовження терміну перереєстрації церков як неприбуткових організацій до 1 січня 2018 року.

Як пояснила голова парламентського комітету з питань податкової політики Ніна Южаніна, церкви повинні пройти перереєстрацію у місцевих органів влади і можуть не встигнути це зробити до 1 січня 2017 року.

Напередодні Кабінет міністрів України затвердив проект поправок до Податкового кодексу, розроблений Міністерством фінансів.

Як пише народний депутат Андрій Журжій, представлений Міністерством фінансів України проект закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України” в цілому можна вважати хорошою базою законодавства для поліпшення умов ведення бізнесу та зменшення тиску фіскальної служби на платників податків.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: