завжди свіжі новини

Всі новини

Запасний аеродром для вантажних літаків компанії Boeing з’явиться в Херсоні

boeing-herson

На базі міжнародного аеропорту “Херсон” може з’явитися запасний аеродром для вантажних літаків американської компанії Boeing.

Про це розповів голова постійної комісії Херсонської обласної ради з питань управління об’єктами комунальної власності, архітектури, будівництва та транспорту Юрій Рожков.

За словами Рожкова, у Boeing є запасний аеродром в Сімферополі, але літаки компанії не можуть там сідати через санкції, які були введені США через окупацію півострова Росією. Тому Boeing звернулася до “Украероруху” з проханням підібрати запасний аеродром в іншому місті.

Американській компанії потрібна злітно-посадкова смуга довжиною три кілометри і шириною 45 метрів, тому там розглядають два аеропорти – Львів і Херсон.

“Але Львів сьогодні затиснутий, там усюди багатоповерхові будинки, і вони не можуть продовжити смугу”, – розповів Рожков.

Чиновник зазначив, що аеропорт “Херсон” розташований за містом, і тут є можливість продовжити злітно-посадкову смугу. Якщо питання вирішиться позитивно, літаки “Boeing” зможуть сідати в Херсоні, перебувати тут для ремонту і підготовки до польоту, “а це великі гроші”.

Нагадаємо, аеропорт “Херсон” є комунальним підприємством Херсонської обласної ради. Херсонський аеропорт з 2006 року не приймав літаки і до весни 2013 року був фактично непрацюючим підприємством. З 2013 року аеропорт “Херсон” відновив свою роботу. З 27 липня 2013 звідси було розпочато регулярні авіарейси.

Американська компанія “Boeing” – одна з найбільших в світі аерокосмічних і оборонних корпорацій.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: