завжди свіжі новини

Всі новини

Корумпований Шевченківський суд Києва прийняв рішення на користь шахраїв

korumpovanyi-sud

Шевченківський районний суд Києва відмовився заарештувати 2,295 млрд гривень фінансової компанії “Фагор”, фігуранта кримінального провадження банку “Михайлівський”, на рахунку в Платинум Банку (Київ).

Про це йдеться в ухвалі суду від 10 жовтня.

Згідно з нею, Національна поліція 7 жовтня звернулася до Шевченківського суду з клопотанням, погодженим прокуратурою Києва, про арешт коштів компанії “Фагор” на рахунку в Платинум Банку в межах завданих збитків 2,295 млрд гривень.

Раніше Фонд гарантування вкладів повідомляв, що 19 травня, напередодні введення тимчасової адміністрації в банк “Михайлівський”, керівництво фінустанови переуступило 111 тис. кредитних договорів фінкомпаніям “Плеяда” і “Фагор”.

Згодом “Фагор” закликав позичальників банку “Михайлівський” погашати заборгованість за кредитами на його користь, а не банку “Михайлівський” і Фонду гарантування.

За даними Фонду, “Фагор” і “Плеяда” були афілійованими з акціонерами банку “Михайлівський”.

Напередодні визнання банку “Михайлівський” неплатоспроможним, його керівник і акціонер Ігор Дорошенко звільнився і зайняв посаду головного виконавчого директора компанії PT Platinum Public Limited, яка є власником 100% акцій Платинум Банку.

Виходячи з матеріалів слідства, у “Фагора” відкритий рахунок в Платинум Банку.

Вивчивши клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що воно підлягає поверненню для усунення недоліків.

Як повідомлялося, в жовтні Шевченківський районний суд Києва продовжив арешт підозрюваного в розкраданні 870 млн гривень колишнього голови правління банку “Михайлівський” Ігоря Дорошенка із заставою 137,8 млн гривень до 7 грудня.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: