завжди свіжі новини

Всі новини

Німецька компанія Siemens заборонила використовувати свої електротурбіни в окупованому Криму

siemens-krym

Німецька компанія Siemens заборонила використовувати електротурбіни, що виробляються на її підприємствах, в окупованому Криму.

Про це повідомив заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов на консультації Україна-ЄС з питання політики невизнання незаконної анексії Криму в Брюсселі.

Серед проблемних моментів, пов’язаних з невиконанням санкційного режиму торгівлі європейських компаній з Кримом, обговорювалося питання постачань електротурбін компанії Siemens, спочатку передбачених для станції, яку планують на Кубані. Сергій Пєтухов запевнив, що «у контракті німецької фірми внесені пункти, які забороняють використовувати ці турбіни на території Криму. Ми, зі свого боку, продовжимо моніторинг цієї угоди».

Представник українського уряду додав, що ЄС оновлює своє інформування бізнес-структур: при підписанні контрактів з Росією в них буде вписано положення, що обмежує використання товарів та технологій, передбачених санкціями, на території Криму.

Порушувалося, зокрема, питання незаконних заходів кораблів під прапорами ЄС до кримських портів.

«Найбільш масові порушення були зафіксовані у 2014–2015 роках, але були окремі випадки і у нинішньому році, – пояснює заступник голови українського Мін’юсту Сергій Пєтухов. – Про всі ці випадки ми інформуємо країни співдружності і вимагаємо від Брюсселя нагадувати окремим державам ЄС про те, що всяке відвідування закритих портів Криму є незаконним і є порушенням порядку митного та прикордонного контролю України. І для нас, і для Євросоюзу інформування є головною складовою вирішення проблеми».

Правда України

your ads here!

залишити коментар: