завжди свіжі новини

Всі новини

Поліцейські організували схему легалізації та продажу викрадених автомобілів

vkradeni-avta

Співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції спільно з Головним слідчим Управлінням НП України викрили групу поліцейських, які організували схему легалізації та продажу викрадених автомобілів.

Сім «чорних інспекторів», серед яких були і колишні співробітники МРЕВ, і діючі поліцейські, купували автомобілі бізнес-класу в автовикрадачів. Після цього, маючи доступ до відомчих баз даних і документації, іномарки реєструвалися під виглядом аналогічної моделі, зареєстрованої в Криму, повідомляє прес-служба департаменту.

На машині перебивали заводські номери агрегатів, міняли номерні знаки, також виготовляли нові документи і ключі.

Після цього автомобіль продавали за ціною, нижчою за ринкову. На кожній угоді прибуток становив від 10 до 20 тис. доларів США.

Під час обшуків, проведених в учасників схеми, оперативники знайшли державні номерні знаки, ключі від автомобілів, металеві вставки з ідентифікаційними номерами автомобілів, комп’ютерну техніку, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, чорнову документацію, паспорти України, банківські печатки, мобільні телефони, грошові кошти та п’ять автомобілів, які не встигли продати.

Головне слідче управління поліції почало кримінальне провадження за ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ст.290 (знищення, підробка або заміна номерів вузлів і агрегатів транспортного засобу), ч.2 ст.357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства), ч.3 ст.358 (підробка документів, печаток, штампів і бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

До слова, сервісні центри Міністерства внутрішніх справ, які мають замінити МРЕВ, по всій Україні мають відкритися до липня 2017 року. Наразі в Україні функціонує один сервісний центр МВС, який було відкрито в Києві 12 липня.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: