завжди свіжі новини

Всі новини

Підполковник Василь Мокрицький не пройшов переатестацію до поліції і став мільйонером

vasyl-mokryckyi

Начальник Управління держслужби боротьби з економічною злочинністю ГУ Нацполіції Тернопільщини підполковник Василь Мокрицький не пройшов переатестацію до поліції, декларував лише зарплату та став у 2014 та 2015 роках власником комерційної нерухомості на загальну суму близько 3,5 млн грн.

Про це повідомляють активісти Тернопільського Автомайдану.

Саме Мокрицький, за повідомленнями місцевих ЗМІ, був ледь не найближчим помічником екс-очільника облуправління міліції генерал-майора Віктора Сака, який випустив майже півсотні куль з автомату Калашникова під час штурму будівлі міліції протестувальниками у лютому 2014 року, після чого швидко подав у відставку та втік. Більше того, зі сфабрикованих даних, зібраних Мокрицьким, було відкрито 19 кримінальних проваджень проти активістів Євромайдану в Тернополі, – зазначено у повідомленні.

Активісти у матеріалі стверджують, що Мокрицький “живе офіційно з родиною, за даними його декларації, лише на свою заробітну плату та матеріальну допомогу”, але має будинок на 330 кв. м у передмісті Тернополя в елітному мікрорайоні Кутківці, по сусідству з головою Господарського суду Тернопільської області, суддею Сергієм Стопником.

На сьогодні тут ціна за 1 сотку землі стартує від 1900 дол. або майже 50 тис. грн, загальна вартість маєтку складає мінімум 130 тис. дол. або майже 3,5 млн грн.

Будинок та дві земельні ділянки загальною площею 20 соток оформлені на тещу Мокрицького, Савку Оксану Василівну, які вона отримала рішенням сесії Тернопільської міської ради у березні 2007 року “під будівництво підприємства побутового обслуговування” після свого звернення як суб’єкта підприємницької діяльності.

Основним видом діяльності приватного підприємця Оксани Савки на той час (в лютому 2015 року вона припинила підприємницьку діяльність) було “надання послуг перукарнями та салонами краси”.

З нерухомості Мокрицький має лише 1/4 частину 3-кімнатної квартири в Тернополі та гараж на майже 43 кв. м.

У декларації Мокрицького також зазначено і два автомобілі: Mercedes-Benz 180C 1,8L (1997 р.в.) та Nissan X-Trail 2,0L (2011 р.в.), вартість останнього на сьогодні складає мінімум 400 тис. грн.

Дружина Мокрицького у 2014 році не отримала жодного доходу. За декларацією Мокрицького, вона не володіє жодним нерухомим чи рухомим майном, не має вкладів у банках та в статутних фондах підприємств.

“Проте дані відкритих державних реєстрів свідчать про інше: у червні 2014 року вона заснувала підприємство ТОВ “МК Компані”, більш відоме під назвою кафе Parma. Внесок у статутний капітал Анни Мокрицької у товаристві становить 100 тис. грн, що не знайшло відображення в декларації її чоловіка за 2014 рік”, – мовиться у повідомленні активістів.

Також у 2014 році Мокрицькій ще й подарували половину комерційного приміщення з магазином та кафетерієм у центрі міста площею 86,4 кв. м.

У 2015 році Мокрицька купила 1/2 частину ще двох комерційних приміщень, одне з яких засноване нею у лютому 2016 року і відоме як ресторан “Чайхана-Айва”. Внесок у статутний капітал Анни Мокрицької в даному товаристві становить 250 тис. грн.

“3 жовтня 2016 р. підполковник Мокрицький зліг у лікарню з невідомою “хворобою”. Таким чином Мокрицький вчергове уникає проходження атестації до лав Нацполіції”, – зазначили в Автомайдані.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: