завжди свіжі новини

Всі новини

Статки найбагатшого жителя Китаю сягають 32,1 млрд. доларів США

china-biz

Найбагатшим жителем Китаю визнано очільника Dalian Wanda Group Вана Цзяньліня, статки якого сягають 32,1 мільярда доларів США.

Дослідницька організація «Хужунь» (Hurun Research Institute) опублікувала рейтинг найбагатших людей Китаю. Торік Ван Цзяньлінь також був визнаний найбагатшим жителем КНР.

За рік його статки зменшилися на 2%.

Вана Цзяньліня також визнали найбагатшим жителем Китаю 2013 року. Тоді його статки оцінювали в 22 мільярди доларів.

На другому місці в рейтингу розташувався засновник найбільшої китайської інтернет-компанії Alibaba Group Джек Ма, його статки становлять 30,6 мільярда доларів, що на 41% більше, ніж роком раніше. Замкнув першу трійку лідерів рейтингу зі статками 24,6 мільярда доларів (зростання на 38% порівняно з 2015 роком) засновник телекомунікаційної компанії Tencent Поні Ма (Ма Хуатен).

Четверте місце в рейтингу десяти найбагатших людей Китаю вперше посів керівник компанії у сфері нерухомості Baoneng Group Яо Чженьхуа зі статками 17,2 мільярда доларів. За рік вони збільшилися на 820%.

Згідно з даними «Хужунь», нині у світі налічується 754 китайці-мільярдери, з яких 594 мешкають на території материкового Китаю, 94 – у Макао, Гонконгу і на Тайвані, ще 66 – в інших регіонах і країнах світу.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: