завжди свіжі новини

Всі новини

Укренерго допускає можливість обмеження подачі електроенергії населенню взимку

ukrenergo

Тимчасово виконуючий обов’язки директора НЕК “Укренерго” Всеволод Ковальчук допускає можливість обмеження подачі електроенергії населенню взимку через високу вартість вугілля та газу.

За його словами, у разі нестачі вугілля, доведеться запускати газо-мазутні блоки на Запорізькій та Трипільської ТЕС і споживати більше природного газу для виробництва електроенергії на ТЕЦ.

При цьому Ковальчук визнав, що електроенергія, вироблена з газу, буде досить дорого коштувати. “Так, ціна буде набагато вищою, ніж генерація на вугіллі. Але стійкість енергосистеми країни цього варта, інші варіанти обійдуться набагато дорожче. Або треба буде обмежувати споживачів. Ритмічно, без масових відключень, але ж”, – зазначив він.

Як повідомлялось, наприкінці липня Кабмін затвердив план заходів з підготовки до опалювального сезону 2016-2017 років, згідно з яким до 1 листопада 2016 року планується накопичити на складах ТЕС і ТЕЦ 2,8 млн тонн вугілля.

Разом з тим запаси вугілля на складах ТЕС 2 жовтня, за даними «Укренерго», становили 1,3 млн тонн. 4 жовтня в “Укренерго” заявили про стабільність постачання вугілля на українські теплоелектростанції, відставання від графіка поставок становить лише 4 дні.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: