завжди свіжі новини

Всі новини

Учителі і лікарі, які вчаться за державним замовленням повинні їхати у село

likar-selo

Абітурієнти, які підписали договір про відпрацювання не менше 3 років у сільській місцевості і селищах міського типу, отримали право на першочергове зарахування у вищі медичні і педагогічні навчальні заклади за державним замовленням.

Відповідна норма закладена в законопроекті № 3312-д “Про внесення змін до закону України “Про вищу освіту”, що стосуються працевлаштування випускників”, схваленому Верховною Радою в четвер 236 голосами народних депутатів.

Закон також передбачає, що випускники вищих навчальних закладів вільні у виборі місця роботи “за винятком випадків, передбачених цим законом”. Вищі навчальні заклади зобов’язані здійснювати працевлаштування випускників.

Відповідно до схваленого парламентом документа, випускникам вищих медичних і педагогічних навчальних закладів, які підписали договір про відпрацювання протягом 3 років у сільській місцевості і селищах міського типу, держава відповідно до законодавства забезпечує безплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: