завжди свіжі новини

Всі новини

У київському аеропорту «Жуляни» жінка намагалася вивезти більше мільйона доларів

1000k-dollars

Співробітники митниці ДФС справді затримали у неділю в київському аеропорту «Жуляни» жінку, що намагалася вивезти з України більше мільйона доларів готівкою. Мова йде про неназвану громадянку Італії, яка намагалася вивезти не задекларовану готівку під виглядом дипломатичного вантажу.

За інформацією ДФС, підозри у митників виникли у ході звичайного рентген-сканування багажу, оскільки вони зауважили «предмети, ззовні схожі на готівку». Власниця багажу відмовилась надати багаж для детального митного огляду, заявивши про свій дипломатичний статус.

«Оскільки пред’явити свій дипломатичний паспорт громадянка не змогла через його відсутність, митники в присутності свідків оглянули багаж пасажирки, де й було виявлено 230 тис євро та 783360 доларів США, що по курсу НБУ становить понад 26,5 млн грн. Готівка знаходилась в опечатаних коробках з під взуття», – сказано в опублікованому у понеділок повідомленні ДФС.

За фактом незаконного переміщення через митний кордон України іноземної валюти складено протокол про порушення митних правил, а виявлену готівку вилучено митниками у рамках адміністративної справи про порушення митних правил.

Нагадаємо, що вперше інформація про затримання у Жулянах жінки з мільйоном доларів готівкою з’явилася у неділю ввечері на Facebook-сторінці колишнього заступника голови ДФС Костянтина Лікарчука. При цьому Лікарчук прямо звинуватив голову ДФС Романа Насірова.

«Звичайно, везти такі гроші через кордон без прикриття – безумство і самогубство. За моєю інформацією, прикриття цій жінці забезпечував Насіров чи хтось з його оточення, – заявив Лікарчук. – Але щось не зрослося і один із митників доглянув її. Це побачили прикордонники, які були «не в темі» (Насіров, як відомо, дуже жадібний) і підняли кіпіш».

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров поки не прокоментував звинувачення свого колишнього колеги. У відповідь на запит ZAXID.NET Роман Насіров порадив шукати усю необхідну інформацію на сайті ДФС.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: