завжди свіжі новини

Всі новини

У Тернопільській області масово незаконно видобувають та реалізують деревину

derevyna-ternopil

У Тернопільській області правоохоронці викрили схему з незаконного видобутку та реалізації деревини. Про це повідомляє прес-служба Департаменту захисту економіки Нацполіціі України.

“Працівники Управління захисту економіки в Тернопільській області припинили налагоджену злочинну схему в лісовій галузі. Оперативники встановили, що до її організації причетний заступник начальника одного з лісництв. Він зробив зі своїх родичів і знайомих підприємців, через яких проводився експорт лісопродукції. Вона була придбана у держпідприємств на підставі фіктивних документів про походження деревини”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що незаконно добуту деревину розпилювали і переробляли в столярному цеху. Юридичним власником був один чоловік, а фактичним – інший, а саме – заступник начальника лісгоспу, який керував діяльністю через свою дружину.

За даним фактом правоохоронці порушили кримінальні провадження у ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Крім того, оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Тернопільській області ДЗЕ Національної поліції спільно з працівниками обласної прокуратури провели 19 санкціонованих обшуків помешкань лісових господарств області, а також в столярних цехах.

В результаті обшуків вилучили 28 піддонів з готовими виробами з дуба, близько тисячі одиниць обрізає дошки і 75 стовбурів дерева породи “дуб”, обладнання для переробки деревини, а також друку фізичних і юридичних осіб, 195 чистих бланків документів про походження лісоматеріалів з відбитками оригіналів печаток суб’єктів підприємницької діяльності, частина з яких вже були підписані.

Вдома у організатора незаконної схеми під час обшуку знайшли і вилучили понад 11 700 доларів США.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: