завжди свіжі новини

Всі новини

Чому Євросоюз переніс розгляд питання лібералізації візового режиму для України

bezviz-klimkin

Між Єврокомісією, країнами-членами і Європарламентом ведеться дискусія про розподіл повноважень. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін пояснив, чому Європейський союз переніс розгляд питання лібералізації візового режиму для України.

Про це глава МЗС заявив, виступаючи на національному експертному форумі “Ключові питання року”.

“У нас є дискусія всередині ЄС, що жодним чином не стосується України… Зараз між Європейською Комісією, країнами-членами і Європарламентом ведеться дискусія. Сенс цієї дискусії, хто буде мати більше повноважень у визначенні, як реагувати на міграційну кризу. Це буде працювати не для України, а для всіх країн, в яких буде безвізовий режим, в яких є сьогодні. Наприклад, з якої країни за місяць або за два збільшується кількість претендентів на притулок в 10 разів. Хто приймає рішення про початок консультацій, що робити далі з безвізовим”, – розповів Клімкін. За словами Клімкіна, він поки не розуміє, хто хоче мати повноваження припиняти безвізовий режим – Європарламент чи окрема країна.

Він висловив надію, що в жовтні або листопаді такий механізм буде узгоджений. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європарламент не розглядатиме введення безвізового режиму для України в жовтні.

Правда України

your ads here!

залишити коментар: