завжди свіжі новини

Україна

Українці в Римі пікетували посольство Росії через загострення ситуації на Донбасі

У Римі активісти української громади пікетували сьогодні посольство Росії в Італії у зв’язку із ситуацією в Авдіївці на Донеччині.

Учасники пікету вшанували пам’ять загиблих українських військових біля Авдіївки. Активісти тримали в руках фото загиблих військових з написом: «Мене убив Путін».

Учасники акції протесту зібралися, щоб нагадати світові про російську агресію в Україні і тиснути на посольство країни-агресора, щоб зупинити війну.

Громадяни України, які живуть у західних державах зобов’язані постійно говорити про це, вважає один з організаторів акції голова Християнського товариства українців Італії, Олесь Городецький.

За його словами, перебуваючи далеко від дому, українці таким чином намагаються підтримати батьківщину і зробити свій внесок у спільну боротьбу.

Така місія закордонних українців є вкрай важливою ще й з огляду на те, що війна на Донбасі чимдалі опиняється на задньому плані геополітичної ситуації у світі, переконані активісти спільноти.

Італійська преса цими днями поширює загальні повідомлення інформагенцій або московських кореспондентів під заголовками на зразок: «Війна на Донбасі прокинулася. Київ і Москва обвинувачують один одного у загостренні конфлікту». 

У Римі жоден представник влади не виступив з офіційним коментарем щодозагострення бойових дій на Донбасі. Напередодні, 24 січня, міністр закордонних справ Італії Анджеліно Альфано в інтерв’ю виданню La Stamp заявив, що ЄС має проявити ініціативу і запропонувати США скасуватиантиросійські санкції, оскільки, схоже, президент Дональд Трамп налаштований це зробити. Щоправда, уточнив міністр Альфано, на той час необхідно буде оцінити ситуацію в Україні, тобто на якій стадії буде виконання Мінських угод з обох сторін конфлікту.

Пікетування російського посольства в Римі організували оргкомітет Євромайдан Рим та Конгрес українців Італії.

Останнім часом на Донбасі загострилася ситуація, зокрема, від 29 січня тривають запеклі бої неподалік Авдіївки. Сторони конфлікту звинуватили одна одну у спричиненні цих боїв, а також заявляють про жертви серед мирного населення внаслідок обстрілів. Загалом від 29 січня, за даними української поліції, внаслідок обстрілів Авдіївки загинула одна людина, 8 мирних жителів поранені. Через обстріли Авдіївка залишається частково без електрики, у деяких оселях відсутні також вода і опалення, є проблеми з мобільним зв’язком.

Угруповання «ДНР» зі свого боку повідомляло про обстріли низки населених пунктів на непідконтрольній Україні території. Складна гуманітарна ситуація склалася в окупованій Ясинуватій, що навпроти Авдіївки по той бік лінії фронту. Сьогодні бойовики звинуватили українських військових в обстрілах Донецька і Макіївки, внаслідок чого поранені четверо мирних жителів.

your ads here!

залишити коментар: