завжди свіжі новини

Україна

Бойовики обстріляли кладовище у Попасній, зруйновано понад 20 поховань – поліція

Підтримувані Росією бойовики обстріляли з реактивних систем залпового вогню «Град» кладовище у мікрорайоні Селище ВРЗ, що в місті Попасна Луганської області, в результаті чого було знищено понад 20 поховань. Про це на сторінці у Facebook повідомила речниця поліції Луганщини Тетяна Погукай.

«Внаслідок обстрілу зруйновано та пошкоджено 21 поховання.Не минуло й тижня, коли усі громадяни поминали своїх рідних і близьких, які пішли з життя, як сьогодні вночі бойовики відкрили залповий вогонь з реактивних систем «Град» по кладовищу, яке розташоване у місті  Попасна», – повідомила речниця.

Вона зазначила, що через обстріли могли постраждати люди, адже кладовище розташоване поряд з приватним сектором. Втім такої інформації немає.

Як повідомили в поліції, за фактом обстрілу відкрито кримінальне провадження за статтею про «теракт».

В угрупованні «ЛНР» інформацію про обстріл кладовища на своїх сайтах не коментують. Водночас луганські сепаратисти стверджують, що Збройні сили України напередодні вели вогонь з боку Попасної.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

             

залишити коментар: