завжди свіжі новини

Україна

На Донбасі 30 квітня загинув один, поранені шестеро українських воїнів – штаб

З початку доби 30 квітня у зоні бойових дій загинув один, поранені шестеро українських військових, повідомив штаб української воєнної операції на Донбасі. Підтримувані Росією бойовики за цей період здійснили 28 обстрілів позицій Збройних сил України, йдеться у вечірньому зведенні.

За даними штабу, обстріли зафіксовані на всіх оперативних напрямках, заборонені мінськими домовленостями міномети калібру 120 міліметрів сепаратисти застосували поблизу Водяного на Приморському напрямку та поруч із Катеринівкою на Луганському напрямку.

«В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири ухвалювали рішення про адекватне відкриття вогню у відповідь», – ідеться в повідомленні.

В угрупованні «ДНР» вдень 30 квітня повідомили про поранення одного із озброєних сепаратистів внаслідок обстрілу з боку ЗСУ. Про конкретні бої обидва сепаратистські угруповання не повідомили, але бойовики «ДНР» нарахували за минулу добу 43 випадки порушення режиму припинення вогню з боку українських військових, в угрупованні «ЛНР» кажуть про понад 120 боєприпасів, випущених ЗСУ по контрольованій сепаратистами території.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

your ads here!

залишити коментар: