завжди свіжі новини

Україна

Держспоживслужба: у Києві зареєстрували 3 випадки ботулізму в Києві, один – з летальним результатом

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів зареєструвала 3 випадки захворювання на ботулізм у Києві, у тому числі один з летальним результатом через вживання в’яленої риби, купленої в супермаркеті.

Як повідомляє прес-служба Держспоживслужби, два випадки зафіксовані в жителів Києва, які вживали в їжу в’ялену рибу, придбану в одному з гіпермаркетів в Голосіївському районі. 

«Померлий 1976 року народження, з слів дружини, 24 травня вживав у їжу в’яленого ляща (непотрошеного). Симптоми захворювання з’явилися на другий день, 25 травня, хворого не вдалося врятувати, він помер 27 травня. Встановлений діагноз: «Ботулізм, важкий перебіг», – йдеться в повідомленні.

У Держспоживслужбі зазначають, що захворювання ботулізмом іншого хворого, 1952 року народження, за попередніми даними пов’язане із уживанням у їжу тараньки, а третій хворий, 1963 року народження, вживав у їжу в’яленого коропа.

Ботулізм – це гостра інфекційна хвороба зараз зустрічається рідко, але може мати летальні наслідки. Її збудником є бактерії, які містяться у їжі та виділяють токсини, що призводять до нервового паралічу.

             

залишити коментар: