завжди свіжі новини

Україна

МВС: у масових заходах 9 травня взяли участь понад півмільйона осіб, затримали понад 50

В Україні відбулося близько 1700 заходів з  відзначення 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, і в них узяли участь понад 600 тисяч осіб, повідомив директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

За його словами, до охорони громадського порядку було залучено понад 30 тисяч правоохоронців, із них найбільше в Києві, зважаючи на проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017».

«Під час масових заходів за різноманітні порушення до відділків поліції було запрошено й доправлено понад 50 осіб. Найбільше, 33 особи, – в Києві. Їм інкримінують використання забороненої символіки тоталітарних режимів, хуліганство та опір працівникам влади. У сутичках було травмовано 8 правоохоронців та 15 учасників акцій. Зараз по різних відділках поліції ще тривають слідчі дії, тому пізніше ми зможемо сказати про остаточно прийняті процесуальні рішення», – сказав Артем Шевченко.

Він додав, що наразі деякі учасники вже притягнуті до адміністративної відповідальності, а також за двома випадками відкриті кримінальні провадження за ч. 2. ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб).

За словами Шевченка, завдяки превентивним та профілактичним діям усіх підрозділів МВС вдалося звести до мінімуму використання забороненої законом символіки тоталітарних режимів.

«Загалом правоохоронці впоралися. Однак у деяких регіонах, на жаль, не вдалося уникнути сутичок та провокацій. Мова йде про Київ, Дніпро та Одесу. Усі дії, як громадян, так і працівників правоохоронних органів, будуть ретельно проаналізовані й отримають належну правову оцінку», – сказав директор департаменту комунікації МВС.

Він додав, що МВС констатує: в західних регіонах України, а також на Донеччині та Луганщині масові заходи пройшли спокійно і без порушень.

9 травня в Україні за традицією з радянських часів досі вшановують День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні після вшанування 8 травня, в день капітуляції 1945 року нацистської Німеччини, Дня пам’яті і примирення.

your ads here!

залишити коментар: