завжди свіжі новини

Україна

Минулої доби на Донбасі було зафіксовано 155 вибухів – місія ОБСЄ

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) повідомила,  що за минулу добу зафіксувала 155 вибухів у Донецькій і Луганській областях.

Про це йдеться у звіті за 4 травня.

«У Донецькій області Спеціальна моніторингова місія задокументувала більше порушень режиму припинення вогню, в тому числі близько 150 вибухів, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (120 вибухів)», – йдеться в повідомленні.

Відповідно до звіту, кількість вибухів на Луганщині була меншою – 5.

Повідомляється, що під час здійснення своєї спостережної місії, представники ОБСЄ простежували не лише наявність боєприпасів, а й наглядали за процесом розмінування.

Сьогодні перший заступник голови спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі Александр Гуґ заявив, що патрулювання місії на Донбасі буде обмеженим до початку розмінування територій. За його словами, після того, як 23 квітня підірвався автомобіль спостерігачів і загинув один із них, а ще двоє були поранені, було не лише зменшено географію патрулювання, але і повністю припинено польоти безпілотників місії.

             

залишити коментар: