завжди свіжі новини

Україна

На журналіста у Казахстані напали з ножем, він перебуває у тяжкому стані

Громадський активіст і журналіст Рамазан Єсергепов перебуває у тяжкому стані після нападу на нього з ножем у неділю вранці. Як передає казахська служба Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа, голову правління фонду «Журналісти в біді» Єсергепова було поранено в живіт в поїзді на під’їзді до залізничної станції міста Шу в Жамбилській області Казахстану. Інформації про нападника наразі немає.

Колеги повідомили, що Єсергепов прямував до Астани на зустріч з послами деяких країн Євросоюзу і міжнародними експертами щодо справи заарештованого в лютому опозиційного журналіста Жанболата Мамая і щодо своєї реабілітації за скаргою, яку визнав Комітет ООН з прав людини, і яку відхиляє суд у Казахстані.

За даними медиків, Єсергепова прооперували в лікарні міста Шу, його «стан стабільно тяжкий».

Повідомляється, що поліція почала розслідування події.

61-річний Рамазан Єсергепов домагається визнання незаконним обвинувального вироку, винесеного щодо нього в серпні 2009 року. Тоді він працював головним редактором незалежної газети «Алма-Ата інфо». Єсергепов провів три роки у в’язниці за суперечливим звинуваченням. Торік суд відмовив в задоволенні його скарги, поданої після рішення Комітету ООН з прав людини про те, що держава порушила право Рамазана Єсергепова на справедливий суд. Він заявив про намір оскаржити це рішення в касаційній інстанції Верховного суду Казахстану.

             

залишити коментар: