завжди свіжі новини

Україна

Поліція: неповнолітнім учасницям побиття школярок у Чернігові оголосили підозру

Поліція у Чернігівській області повідомляє про оголошення підозри у вчиненні кримінальних правопорушень п’ятьом неповнолітнім дівчатам, які брали участь у побитті школярок у Чернігові.

«Правоохоронцям відомо про три факти, в яких фігурують п’ятеро  неповнолітніх дівчат, але розслідування триває в рамках одного кримінального провадження. Наразі всі вони отримали підозру про вчинення кримінального правопорушення», – йдеться в повідомленні на сайті Головного управління Національної поліції у Чернігівській області.

Мова йде про кілька інцидентів, знятих на відео, зазначається в повідомленні: «дівчата двічі знущалися зі своїх жертв біля торгового центру в Чернігові, а одного разу побили дівчинку біля під’їзду».

Поліція заявляє, що встановила особи всіх учасників інциденту, зокрема і свідків побиття, які не припинили знущання.

Під процесуальним керівництвом чернігівської прокуратури поліція розслідує кримінальне провадження за статтею «хуліганство, вчинене групою осіб», яке карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

На початку квітня у Facebook з’явилися два відео, на яких декілька чернігівських школярок жорстоко б’ють своїх ровесниць. Повідомлялося, що приводом для бійки став мобільний телефон, який хотіли забрати у жертв побиття.

Знущання над дівчатами знімали на телефони і заохочували інші підлітки, які спостерігали за цим.

Пізніше учасниці записали кілька відео, у першому з яких перепросили у побитої дівчини, а в другому – заперечували свою причетність до бійки.

Повнолітня учасниця бійок, студентка Чернігівського національного педагогічного університету імені Тараса Шевченка, забрала документи з університету.

 

             

залишити коментар: