завжди свіжі новини

Україна

Прокуратура: у справі про держзраду Януковича не плануємо допитувати Порошенка

Сторона обвинувачення у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича не планує допитувати чинного президента України Петра Порошенка. Про це після завершення третього підготовчого засідання заявив прокурор Руслан Кравченко.

«Сторона обвинувачення не планує викликати для допиту президента, процесуальної необхідності в цьому немає», – повідомив він.

Також він нагадав, що на стадії досудового розслідування уже допитувалися як свідки міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов і колишній прем’єр Арсеній Яценюк.

У ході сьогоднішнього засідання захист Януковича, серед іншого, заявив про намір клопотати про допит нинішнього президента Петра Порошенка, секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Сьогодні Оболонський районний суд Києва третє підготовче засідання у справі про держзраду. Очікувалося, що сьогодні суд призначить справу до розгляду по суті.Суд переніс підготовче засідання на 16 червня.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ в Україні, зокрема щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013-го до лютого 2014 року, щодо масових убивств активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади 2010 року. Наразі жодне з цих проваджень не розглядається у судах по суті.

Екс-президент України, що втік до Росії після розстрілів протестувальників на Майдані, звинувачення відкидає.

             

залишити коментар: