завжди свіжі новини

Україна

Суд визнав законним повторне затримання підозрюваного в організації вбивства журналіста Сергієнка

У Черкасах Придніпровський районний суд 31 травня визнав законним повторне затримання Вадима Мельника, якого підозрюють в організації викрадення і вбивства у 2014 році черкаського журналіста Василя Сергієнка. Напередодні йому оголосили нову підозру – Мельнику інкримінують створення злочинної організації.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, 31 травня адвокат підозрюваного Сергій Гончар оскаржував вчорашнє затримання свого підзахисного. Засідання суду розпочалося о 18:30 із півторагодинним запізненням. Адвокат пiдозрюваного Сергій Гончар зауважив, що активісти учора заблокували роботу суду, погрожували розправою Вадиму Мельнику і йому, а також не дали виконати вирок апеляційного суду. Він також зазначив, що вчора слідчий не мав підстави затримувати його підзахисного і назвав затримання незаконним. Тому адвокат просив про розгляд справи у закритому режимі. Однак суддя таке клопотання не задовольнила.

Водночас слідчий Іван Личак, який учора зачитав підозру Мельнику, наголосив, що підозрюваного 30 травня затримали за кримінальне правопорушення, а саме створення злочинної організації у 2014 році. Зрештою, суд відмовив у задоволенні скарги.

1 червня має відбутися судове засідання щодо обрання міри запобіжного заходу Вадиму Мельнику.

16 травня у Нацполіції заявили про затримання в Києві підозрюваного в організації викрадення і вбивства журналіста Василя Сергієнка. 17 травня Придніпровський районний суд Черкас обрав запобіжних захід Вадиму Мельнику у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів без можливості внесення застави.

Учора апеляційний суд змінив міру запобіжного заходу Вадиму Мельнику: замість тримання під вартою призначив йому нічний домашній арешт із застосуванням електронного браслета. Відпустити Мельника мали одразу в залі суду. Однак активісти заблокували і вихід підозрюваного з камери, і самих суддів у залі засідання. Після двох годин блокування до зали повернувся слідчий і оголосив нову підозру Вадиму Мельнику – створення злочинної організації. 

4 квітня 2014 року журналіста викрали зі власного подвір’я у Корсунь-Шевченківському Черкаської області, а наступного дня знайшли закатованим у замаскованій ямі зі сміттям у Виграївському лісі.

Василеві Сергієнку було 58 років, у Корсунь-Шевченківському в нього залишилася мати, доглядати яку за кілька років до вбивства він і приїхав із Запоріжжя. Йому посмертно присвоєне звання Герой України.

Вбивство розслідують за статтею «викрадення людини та умисне вбивство викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб».

             

залишити коментар: