завжди свіжі новини

Україна

Суд відмовився заборонити акцію «Союзу лівих сил» у Енергодарі 9 травня

Запорізький окружний адміністративний суд не задовольнив 5 травня позов Енергодарської міської ради щодо встановлення обмежень на проведення масових заходів в місті 8-го та 9 травня.

«Суд відмовився задовільнити позов міськвиконкому і тим самим взяв на себе відповідальність за всі провокації, конфлікти і навіть побічні наслідки. Це рішення відкрило шлях для конфліктів та провокацій  9 травня в місті Енергодар. Там заявка від «Союзу лівих сил» та ще 7 організацій антагоністичної спрямованості. Як це буде відбуватися, я не уявляю. Є можливість оскарження. Це питання до виконкому, чи будуть вони подавати скаргу на рішення, адже залишилось дуже і дуже мало», –  повідомив заступник директора прес-центру Запорізької ОДА Олександр Зубченко.

У п’ятницю виконком міської ради Енергодару ухвалив рішення звернутися до суду з метою запровадження обмеження в місті на проведення заходів 8-9 травня «з метою дотримання громадського порядку, запобігання і недопущенню дестабілізації, соціальної напруги в місті».

Раніше «Союз лівих сил» подав заявку на проведення в Енергодарі ходи 9 травня. 4 травня 7 громадських організацій, зокрема волонтерська «Передова», «Самооборона» Енергодару та «Національний корпус», також звернулися до міської влади Енергодару щодо проведення заходів одночасно з «Союзом лівих сил» з метою «протидіяння цьому зібранню».

             

залишити коментар: