завжди свіжі новини

Україна

Суд відхилив апеляцію на відмову в арешті Переломи

Апеляційний суд Києва залишив без задоволення апеляційну скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на рішення Солом’янського районного суду Києва, який раніше відмовився заарештувати першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергія Перелому.

Як повідомила прес-служба Апеляційного суду, таким чином, цей суд залишив без змін рішення Солом’янського райсуду щодо Переломи, за яким він перебуває на поруках.

12 травня Апеляційний суд Києва так само залишив без змін рішення суду попередньої інстанції і вирішив не арештовувати колишнього депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка, який разом із Сергієм Переломою є підозрюваним в одному кримінальному провадженні. Тоді суд так само відхилив скаргу САП на рішення Солом’янського районного суду столиці України про відмову в арешті Мартиненка і звільнення його на поруки.

22 квітня суд відмовився заарештувати першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України», колишнього голову спостережної ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому, затриманого в одній справі з Мартиненком, і відпустив його на поруки депутатам парламенту з «Народного фронту».

Того ж дня суд відпустив Миколу Мартиненка на поруки 18 депутатів Верховної Ради, міністра молоді та спорту Ігоря Жданова й заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магери.

20 квітня детективи НАБУ і прокурори САП затримали колишнього депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка і першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України», колишнього голову спостережної ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Їх підозрюють за кримінальними статтями про «створення злочинної організації» і «привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» у рамках справи про розтрату коштів державного підприємства «СхідГЗК». Обидва заперечують свою провину.

             

залишити коментар: