завжди свіжі новини

Україна

У Миколаєві сталася бійка в будівлі спілки воїнів-афганців, є постраждалі й затримані – поліція

Поліція Миколаєва повідомляє про затримання дев’ятьох осіб після бійки, що сталася в офісі «Української спілки ветеранів Афганістану Миколаївської обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів та запасу» 10 травня. За повідомленням, через інцидент четверо членів спілки воїнів-інтернаціоналістів звернулися до лікарів по медичну допомогу.

«З пояснень учасників інциденту, група представників декількох громадських об’єднань прийшли до офісу Миколаївської обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів нібито для того, щоб обговорити з ветеранами Афганістану ситуацію, внаслідок якої сталась сутичка між ними 9 травня на головній площі міста. Під час спілкування представники громадських об’єднань звернули увагу на наявність у приміщенні символіки, яка, на їхню думку, належить до забороненої законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», через що розпочалась бійка», – повідомили в миколаївській поліції.

За даними поліції, попередньо подію кваліфікують за статтями про «умисне легке тілесне ушкодження» й «умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження». Остаточне рішення щодо статті розслідування обіцяють ухвалити після отримання висновків щодо ступеня тяжкості ушкоджень, отриманих постраждалими.

За даними місцевих ЗМІ, 9 травня у Миколаєві під час заходів до Дня перемоги між членами націоналістичних організацій і «афганцями» сталася бійка, зокрема через заборонену символіку.

             

залишити коментар: