завжди свіжі новини

Корупція

У НАБУ заявили про зволікання судів із розглядом корупційних справ

У Національному антикорупційному бюро України заявили про зволікання в судах із розглядом розслідуваних у НАБУ справ, у деяких випадках протягом більш ніж року.

Як повідомили в бюро, станом на 30 квітня прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували до суду 65 справ, розслідуваних детективами НАБУ, при цьому суди ухвалили рішення лише у 17 з них, 26 справ перебувають у стадії розгляду, а розгляд 22 ще й не розпочався.

Серед причин затягування розгляду в НАБУ назвали проблеми з визначенням підсудності, неможливість сформувати склад суддів, неявку учасників, повернення обвинувального акту тощо.

«Всі рекорди б’є справа про отримання неправомірної вигоди суддею Сєвєродонецького міського суду (відома як суддя з нерухомістю в Іспанії) – судовий розгляд не розпочато впродовж 14 місяців. 12 місяців у суді безрезультатно перебуває справа про незаконний вплив на міністра економічного розвитку та торгівлі, впродовж 11 місяців — справа про отримання неправомірної вигоди начальницею відділу прокуратури Кіровоградської області», – навели в НАБУ приклади таких зволікань.

Національне антикорупційне бюро України є однією з трьох спеціальних структур, покликаних боротися з корупцією в Україні, поряд зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою і Національним агентством із питань запобігання корупції.

             

залишити коментар: