завжди свіжі новини

Україна

У НАБУ оприлюднили документи про звільнення хабарника, про якого повідомила ГПУ

У Національному антикорупційному бюро України оприлюднили документи про звільнення працівника бюро, про затримання якого на хабарі днями повідомили в Генеральній прокуратурі України, ще наприкінці лютого цього року.

Як написала прес-служба НАБУ у фейсбуці, це вже третя офіційна заява бюро про те, що затриманий там не працює.

Також у НАБУ вимагають від ГПУ офіційно спростувати первісну заяву, з якою виступила речник генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган.

У ГПУ ще не коментували цієї останньої заяви.

Раніше в понеділок сам Луценко заявляв, що не впевнений, що затримана на хабарі у 150 тисяч доларів особа працює в НАБУ, і додав, що це має встановити слідство.

За його словами, дані про роботу цієї особи в НАБУ на час затримання ґрунтуються на матеріалах прослуховування й на тому, що ця особа сама так представлялася, вимагаючи хабара.

У п’ятницю Сарган повідомила у фейсбуці про те, що «на Сумщині співробітник НАБУ разом зі своїм спільником» вимагали хабара у 300 тисяч доларів і, погодившись урешті на вдвічі меншу суму, були затримані при її отриманні. В НАБУ відразу заперечили, що затриманий є працівником бюро, і кілька разів вимагали спростування.

             

залишити коментар: