завжди свіжі новини

Україна

Екс-депутат Фірсов: мати зниклого у Донецьку блогера Васіна не виходить на зв’язок

Мати зниклого у Донецьку блогера Станіслава Васіна (справжнє прізвище – Асєєв) припинила виходити на зв’язок. Про це в ефірі програми Радіо Донбас.Реалії повідомив колишній депутат Верховної Ради Єгор Фірсов.

«До певного моменту зв’язок із нею був, потім зв’язок перервався, вона припинила брати слухавку. І журналісти, і громадські організації дзвонили їй, щоб дізнатися, що робити, але зв’язок перервався. Складно щось припускати, але думаю, що на неї чиниться певний тиск», – зазначив він.

«Мама до певного часу залишалася єдиним комунікатором на тій території, тому що потрібно було сходити написати заяву в так звані «правоохоронні органи», звернутися в Червоний Хрест, ОБСЄ. Я їй сказав, що обов’язково потрібно піти й твердо заявити: вона – мати, їй повірять і почнуть щось робити», – розповів Єгор Фірсов.

Зв’язок із донецьким блогером і автором Радіо Донбас.Реалії та інших видань Станіславом Васіним (Асєєвим) зник на початку червня. Першим про зникнення Васіна повідомив екс-депутат Єгор Фірсов. За його словами, в угрупованні «ДНР» родичам Станіслава Васіна не дають інформації про його місце перебування.

В ефірі Радіо Донбас.Реалії 14 червня Єгор Фірсов повідомив, що, за його даними, Васіна затримали саме представники угруповання «ДНР».

11 червня Служба безпеки України підтвердила зникнення Васіна у Донецьку.

12 червня до звільнення Васіна закликав головний редактор Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Ненад Пеїч. Цього ж дня Національна спілка журналістів України звернулася з проханням до представників міжнародних місій у захопленому бойовиками Донецьку із проханням допомогти з’ясувати місце перебування блогера.

14 червня до звільнення Станіслала Васіна закликала міжнародна організація «Репортери без кордонів». 

             

залишити коментар: