завжди свіжі новини

Україна

Одеса: суд звільнив під особисте зобов’язання учасника блокування концерту Ірини Білик

Малиновський районний суд Одеси звільнив під особисте зобов’язання лідера громадської організації «Вуличний фронт» Дем’яна Ганула, учасника блокування концерту співачки Ірини Білик на відкритті ресторану в Одесі 9 червня.

У суді, де ухвалювалося рішення про запобіжний захід Ганула, на його підтримку зібралися представники громадськості. 

15 червня 23-річному Дем’яну Ганулу було вручено підозру у вчиненні кримінального порушення за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України – умисне заподіяння легких тілесних ушкоджень правоохоронцю, який був при виконанні службових обов’язків.

Документ із повідомленням про підозру активіст оприлюднив на своїй сторінці в Facebook. В документі зазначається, що співробітник патрульної поліції Одеси отримав синець повіки і садну носу.

Ще один активіст звернувся до прокуратури Одеської області з заявою про вчинення злочину співробітниками поліції. 8 червня Сергій Стерненко також брав участь в протесті проти концерту Ірини Білик в Одесі й отримав перелом носу. Його прооперували, наразі він перебуває в лікарні.

9 червня, перебуваючи з робочою поїздкою в Одесі, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і очільник Національної поліції України Сергій Князєв зустрілися зі Стерненком.

Спілкування керівництва МВС з активістами для преси було закритим.

«Ми зробимо висновки з цього інциденту, також зроблять висновки ці хлопці», – цитує Авакова прес-служба відомства.

Народний депутат Борислав Береза, який був присутній на зустрічі керівництва МВС з активістами в Одесі, заявив, що бере справу під свій депутатський контроль.

 

your ads here!

залишити коментар: