завжди свіжі новини

Україна

Прокуратура Харківщини оскаржить виправдальний вирок екс-меру колишнього Стаханова – Дубовик

У прокуратурі Харківської області повідомили про виправдальний вирок екс-меру Кадіївки (Стаханова) Юрію Борисову, який планують оскаржити після отримання повного тексту вироку. Про заявила прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик.

«Слідство прокуратури Харківської області провело досудове розслідування стосовно мера Стаханова громадянина Борисова за трьома статтями кримінального кодексу (ст. 110, 258-3, 365). Кримінальне провадження було розслідуване, обвинувальний акт направлений до суду. Судом була визначена підсудність за одним із судів у Донецькій області. У четвер (1 червня – ред.) був оголошений виправдувальний вирок», – повідомила Дубовик.

За її словами, вирок Борисову прокуратура оскаржуватиме в апеляційній інстанції. 

«Як тільки прокуратура Харківської області отримає повний текст рішення, буде подана апеляція. Ми переконані, що зібрано достатньо доказів для обвинувального вироку», – сказала Дубовик.

Юрія Борисова було затримано наприкінці липня 2014 року у Запорізькій області за звинуваченням у зазіханні на територіальну цілісність України. За версією правоохоронців, мер тодішнього Стаханова співпрацював з представниками колишньої влади, а також депутатами від «Партії регіонів». За їхньою допомогою він організував у Стаханові проведення так званого «референдуму» 11 травня щодо відокремлення Луганської області від України.

4 червня у ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що суд виправдав Юрія Борисова.


your ads here!

залишити коментар: