завжди свіжі новини

Україна

Аваков вручив Окуєвій новий пістолет, а Осмаєву годинник із пісенькою про Путіна

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що після виходу з лікарні пораненого внаслідок спроби вбивства добровольця Адама Осмаєва вони зустрілися в міністерстві, де Аваков вручив Осмаєву спеціальний годинник, а його дружину Аміну Окуєву нагородив новим нагородним пістолетом.

Як написав міністр у фейсбуці, замість старенького пістолета ПМ, яким він нагороджував Окуєву раніше і який, коли вона відстрілювалася від нападника при спробі вбивства її чоловіка, заклинив на четвертому пострілі, він тепер нагородив Окуєву новеньким Glock-43. Осмаєву ж він вручив годинник, про який написав: «Спеціально для російських ЗМІ повідомляю: годинник із вмонтованим лазером і будильником із мелодійним рингтоном про Путіна, популярним в українських любителів хорового співу».

Аваков також додав, що «про негідника, який замахнувся на життя (Осмаєва й Окуєвої), буде ще багато цікавого подано».

Раніше в четвер Осмаєв виписався з лікарні, де перебував через поранення, зазнані під час нападу.

Голосіївський райсуд Києва 7 червня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб без права внесення застави підозрюваному в замаху на життя добровольців Адама Осмаєва та його дружини Аміни Окуєвої. Особу нападника, який користувався документами громадянина України, ще офіційно не встановили.

Напад на Осмаєва і Окуєву стався 1 червня в Подільському районі Києва. За даними поліції, чоловік, який назвався іноземним журналістом, завчасно домовився з подружжям про зустріч. За версією силовиків, коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав із коробки пістолет Glock і вистрілив у груди Адамові Осмаєву, у відповідь Аміна Окуєва зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів у стрільця. Обох чоловіків доправили до лікарні. Аміна Окуєва не постраждала. У поліції заявляють, що основною версією нападу на подружжя розглядають їхню патріотичну позицію.

У лютому 2015 року Адам Осмаєв, чеченець за національністю, став новим командиром добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва після загибелі попереднього командира Іси Мунаєва в боях за Дебальцеве. Аміна Окуєва, медик за освітою, є прес-секретарем батальйону.

your ads here!

залишити коментар: