завжди свіжі новини

Україна

До понеділка запасу води в Авдіївці може не вистачити – міністерство

Запас води в Авдіївці Донецької області може бути вичерпаний до понеділка, 5 червня, повідомили у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

«Зараз резервуар з водою для потреб міста фактично вичерпаний, поки відсутня можливість його наповнити. Таким чином 5 червня Авдіївка може залишитися без води», – йдеться в повідомленні на сайті міністерства.

За даними відомства, поки що воду розвозять рятувальники. Спеціальні резервуари будуть заповнювати також 6 і 9 червня водою, яку, зокрема, зголосилася додатково привезти одна з благочинних організацій – у підсумку 12 кубічних метрів води.

Наразі тривають консультації з гуманітарними організаціями та місцевою владою щодо безперешкодного підвезення води, зазначили в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

 Українські військові заявили, що ввечері 3 червня підтримувані Росією бойовики обстріляли з мінометів калібру 120 міліметрів Донецьку фільтрувальну станцію. Бойовики з угруповання «ДНР», у свою чергу, звинуватили українських військових у обстрілі околиці Ясинуватої.

Упродовж останніх місяців внаслідок обстрілів пошкоджується ЛЕП, яка живить Донецьку фільтрувальну станцію, яка постачає воду споживачам по обидва боки лінії розмежування. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну у спричиненні цих обстрілів.

У квітні у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ щодо України повідомляли,що Донецька фільтрувальна станція від початку 2017 року потрапляла під обстріли понад 200 разів, станція не працювала сукупно 38 днів.

 

your ads here!

залишити коментар: